Piatra Mare – actiunea nr. 6

In 13 iunie 2010 a fost programata o noua actiune legata de cabana Piatra Mare care a constat in transportul unor materiale sus. Ca de obicei ne-am strins la Dimbu Morii la ora 8:30.

Vremea a fost caniculara insa noi nu am resimtit-o prea tare fiindca ne-am aflat aproape tot timpul la adapostul padurii. Au fost de carat lambriuri, dulapi, dar piesa de rezistenta a fost un generator pentru sudura care cintareste nici mai mult nici mai putin decit 98 kg( asa scrie la carte ).

Acest generator a fost prins cu cordeline de doua bari metalice. Am fost ajutati cu o masina care a urcat pe Drumul Familiar atit cit s-a putut. De acolo generatorul a fost preluat de 6 persoane. Am incercat diverse formule de transport insa greutatea a ramas aceeasi iar fortele noastre se imputinau. La inceput am carat cite 4 oameni, pe umeri, ceilalti doi odihnindu-se si ajutind pe portiunile mai abrupte. Din cind in cind se fac schimbari. Dupa Prapastia Ursului pauzele au devenit mai lungi si mai

dese iar glumele noastre din ce in ce mai acide.Amintesc citeva:
1. oare generatorul asta merge? Daca are un defect trebuie sa il ducem jos, la garantie?
2. pe 26 se organizeaza in Piatra Mare un semimaraton. Oare nu ar fi bine sa existe si o proba( pe echipe ) de carat generatoare?
3. am auzit ca marele cistigator al semimaratonului va primi un generator pentru sudura…

s.a.m.d.

Primim un ajutor neasteptat dar foarte bine venit din partea unui domn care a terminat de carat lambriuri si dulapi. A coborit dupa noi si ne-a sprijit pe portiunile cele mai grele de dinaintea cabanei. Dupa izvor am incecat sa ajutam punind si o bita groasa sub generator in ideea de a mai prelua din greutate si pe lateral. Din Poiana Livezii am dus generatorul pe maini, eram trei pe o parte si patru pe cealalta. Popasurile se faceau din umbra in umbra. Ne-am mai inviorat apoi cu apa rece luata in prealabil de la izvor si pina la urma am dus treaba la bun sfirsit dupa 5 ore si jumatate.

In numele cabanierilor le multumesc tuturor celor care au participat la aceasta actiune.

La Cabana Piatra Mare au inceput lucrarile de reabilitare, deocamdata in camera de jos. Asta inseamna mai putine locuri pentru cazare, cel putin pentru o perioada. Au fost inlocuiti o parte din stilpii de lemn cu stilpi metalici, a fost demontata podeaua.

Leave a Reply

*