Rezultatele actiunii

A doua actiune de transport materiale la Cabana Piatra Mare din anul 2010 a fost programata la 27 februarie. Am plecat dimineata la 8:30 de la Dimbu Morii, dar spre deosebire de actiunea din 30 ianuarie, treaba s-a desfasuat mai usor. Vremea a fost inchisa, am trait mereu cu amenintarea ploii, insa pina la urma am scapat neudati.

Au fost de transportat urmatoarele:

– 7 placi osb cu cate un pachet de vata bazaltica pe fiecare placa
– 8 pachete de vata pentru izolat
– tablou electric
– 100m de cablu pentru instalatia electrica
– diverse provizii pentru cabana

Placile erau destul de mari, 2×1,2 m insa pentru transport au fost prinsi niste lati astfel incit sa poata fi dusi cu usurinta pe umeri. Pe unele din aceste placi au fost prinse si pachetele de vata. Altele au fost impachetate grupat si puse pe cadru metalic.

Ca de obicei s-a ales traseul cel mai usor de urcare, Drumul Familiar, marcat cu banda rosie.De aceasta data am avut mai putini participanti si ne-am aflat in situatia de a nu avea pregatiti oameni de schimb. De aceea drumul a durat ceva mai mult, am facut multe pauze. Am fost inspirat sa iau ceai cald, la termos. In prima parte a drumului nu am avut parte de zapada. Cam inainte de intersectia cu drumul din Prapastia Ursilor drumul a inceput sa fie acoperit cu gheata si mai apoi cu zapada. Poteca era insa bine batatorita, zapada destul de tare astfel incit nu ne-a creat probleme la inaintare. Vremea a tinut cu noi in sensul ca nu a plouat. A nins frumos, in citeva reprize intense.

Toata actiunea a durat putin peste 4 ore, iar participantii au fost raplatiti cu cite o ciorba buna, fierbinte, a la Piatra Mare. Cunoscatorii stiu despre ce vorbesc. Drumul la vale este mult mai simplu si e pigmentat cu pauze de fotografie in Poiana Livezii si balconul aflat deasupra Prapastiei Ursilor, unde avem supriza de a vedea citeva flori care probabil acum sunt deschise.

Cam asta fost. Vor mai urma si alte astfel de actiuni intrucit cabana va intra intr-un proces de renovare de la primavara.Si am convingerea ca prietenii Pietrei Mari vor fi din nou la datorie.

Mai multe fotografii puteti vedea dand click aici.

In numele cabanierilor le multumesc tuturor celor care au participat la aceasta actiune.
Bogdan Balaban

Leave a Reply

*